Ordet Pincha är vårt eget, med inspiration från kinesiskans Pinchang som betyder smak. Att "pincha" innebär att möta nya upplevelser i smakens tecken - såna som gör att leendet smyger sig på. Smaker som gör det nyfiken, överraskad och glad.
En lyxig förrätt med len jordärtskockspuré, halstrade pilgrimsmusslor, jordärskockschips och brynt smör.
Lär känna Odessa Hansson, framtidens stjärnkock och Pinchas nya matskribent.
Nu är värmen på gång och ekologiska Ca' Montini Prosecco i sin snygga flaska passar utmärkt att ställa fram och servera till enkla snacks med en lyxig dipp.
Idag är det Internationella Gin & Tonic-dagen och trots det oberäkneliga aprilvädret vi upplevt tidigare i veckan förutser prognosen en torr Hendrick’s Gin & Tonic, oavsett väderlek.
Lammfilé är en underskattad köttbit som är prisvärd och fylld med god smak. Tillsammans med spetskålen, tryffeln och hasselnötterna blir detta en fullträff. Rödvinssåsen hjälper till att sy ihop alla smaker till en härlig smaksymfoni. Testa, det är inte svårt. Det är viktigt att du ger såsen tid att reduceras så börja med den och låt den stå till servering.
Det är ingen överdrift att säga Rioja aldrig har varit bättre eller mer spännande än idag. Letar du efter ett lättare vardagsvin eller en imponerade, kraftfull fruktbomb? Vill du uppleva ett moget, komplext, kryddigt och nyanserat vin som andas historia eller vill du gräva ner dig i små terroir? Allt finns här.