Pumpasoppa med sting

Vad passar bättre en kulen höstdag än att värma sig med en het och smakrik pumpasoppa.

4 personer

  • 1 kg butternutpumpa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 dl kokosgrädde
  • En knippe bladpersilja
  1. Skala och finhacka lök, vitlök och chili.
  2. Skala och riv ingefäran fint.
  3. Kärna ur pumpan och skär köttet i bitar.
  4. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i rapsoljan i en stor kastrull på medelvärme.
  5. Tillsätt pumpabitarna och cayennepeppar och fräs i ytterligare ca 2 minuter.
  6. Tillsätt grönsaksbuljong och låt småkoka tills pumpan är mjuk. (Ca 10 min).
  7. Mixa soppan slät och toppa med vispad kokosgrädde och en liten nypa cayennepeppar samt bladpersilja.