Pasta med salsicciagryta

Salsiccia betyder korv på italienska och är en rå korvsort, ofta gjord på fläskkött smaksatt med muskot, fänkål, koriander och örter som rosmarin och basilika. Den här pastarätten består av en raguinspirerad gryta där salsicciakorvar ersätter köttet. Låt den gärna koka länge så har du såväl en festmåltid som en uppskattad vardagsmiddag.

Annons. Innehåller betalt innehåll.

4 personer

  • 1 pkt färsk salsicciakorv
  • olja att steka i
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 100 g gul lök
  • 75 g champinjon
  • 2 klyftor vitlök
  • 45 g tomatpuré
  • 1 burk tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin – Tips! Casteloro Vino Bianco
  • 1, 5 msk kalvfond
  • 0,5 tsk muskot
  • 1 msk oregano
  • 0,5 msk timjan
  • 0,5 msk basilika
  • 0,5 msk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Tom korven på korvfärsen som du sedan bryner hårt i olja. Lägg åt sidan men spara stekfettet till senare.
  2. Hacka grönsaker fint, använd gärna en matberedare eller riv på den grova sidan av rivjärnet och stek i det sparade fettet från korven och lite extra olja. Grönsakerna ska bli blanka men inte få färg.
  3. Tillsätt tomatpuré och låt den steka med i cirka 1,5 – 2 minuter.
  4. Lägg i korvfärsen och häll på vatten, tomater, vin och buljong.
  5. Tillsätt kryddor och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg på ett lock och låt grytan puttra länge på låg värme. Gärna 2 timmar men om du har tid låt den gärna puttra 3-4 timmar.
  7. Tillsätt mjölk och socker och låt koka ihop cirka 15 minuter.
  8. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
  9. Servera med nykokt pasta och parmesan.

Servera salsicciagrytan till Marastoni Valpolicella Ripasso Superiore, en kraftig och fyllig Ripasso med alla de klassiska smakerna på plats. Smaken är generös och har en fräschör som gör det utmärkt till många sorters mat. Njut till din italienska favoritmat, vårens grillade kötträtter med smakrika tillbehör och till lagrade hårdostar som Parmigiano Reggiano.

Marastoni Ripasso

Klicka här för att beställa Marastoni Valpolicella Ripasso Superiore

Marastoni Valpolicella Ripasso Superiore är en fyllig och smakrik Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner. Årgång 2018 erbjöd en varm och lång växtsäsong som gjorde att druvorna uppnådde perfekt mognad samtidigt som fräschören och balansen bevarades. Druvorna är handplockade och kommer från utvalda vingårdar i Valpolicella och vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt. Vinet lagras hela 18 månader på ekfat för att uppnå optimal mognad och balans. Njut vinet något svalt idag eller lagra några extra år för ökad komplexitet.