En av de roligaste sakerna med dryckessverige är ju alla mässor där dryckesintresserade människor kan träffas och prova och diskutera vin, whisky, rom och icke att förglömma massor av bubbel. Fredrik och Sofie från oss på Nigab tipsar er här om tre bubblande drycker som skulle varit med på höstens bubbelmässa.

 

 

Vilarnau Organic Brut Nature är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och naturliga fruktighet får spela fritt och gör det till ett utmärkt vin att dricka till maten. Vilarnau genomsyras av den enkla tanken att göra den bästa möjliga cavan med så lite negativ påverkan på miljön som möjligt. Att visa omsorg om naturen blir självklart när man lever av vad jorden ger. Vilarnau är pionjärer i regionen när det gäller en hållbar produktion, både avseende den kommersiella delen av verksamheten och själva produkten i sig. Läs mer här

https://nigab.se/drycker/vin/ekologiskt-vin/vilarnau-brut/

 

Castelforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta inslag av honungsmelon, persika, fläder och tuttifrutti. Prosecco Extra Dry är ett underbart aperitifvin och ett vin som både livar upp en fest och som står upp mot bra skaldjurs- och fiskrätter. Idealiskt till räkor och havskräftor och även till mindre kryddstark asiatisk mat. Oslagbart som välkomstdrink. Läs mer här

https://nigab.se/drycker/vin/mousserande-vin/castelforte-prosecco-extra-dry/

 

Lambrusco är både en druva och ett rött vin. Det är lite slarvigt uttryckt en norditaliensk Prosecco, fast röd. Ett mousserande rödvin helt enkelt. Lambrusco berikar världens vinkarta med en helt egen stil, och på många håll talar man om en röd bubbeltrend. Lambrusco Farfalle har den där jordgubbssaftiga tonen som kännetecknar Lambrusco. Det är ett friskt och bubblande purpurrött vin. Läs mer här

https://nigab.se/drycker/vin/mousserande-vin/riunite-lambrusco-farfalle/