Libapizza med brie de meaux, päron, dragon och rostade valnötter

Liba-brödet hittar du numera i din vanliga mataffär. Det är ett helt neutralt tunnbröd från Libanon som idag används till pizzor, som tunnbröd, wraps eller bara ett gott bröd till maten. Att göra pizza på detta bröd är både gott och smidigt. Det går dessutom snabbt som attan och du kan koncentrera dig på att ta hand om gästerna.

Annons. Innehåller betalt innehåll.

Denna pizza är en ”blanco” det vill säga det är ingen tomatsås i botten utan créme fraiche men det går även utmärkt med en neutral eller kryddad färskost.

4 personer

  • 4 st libabröd (eller orientaliska bröd, finns i vanliga matbutiker)
  • 1 bit brie de meaux
  • 1-2 päron
  • 2-3 dl valnötter
  • 8 msk creme fraiche
  • 1 kruka dragon
  • 4 msk flytande honung
  1. Lägg bröden å en plåt med bakplåstpapper. Smeta på creme fraiche och lägg på alla ingrediensern utom dragonen. Baka i ugn på 180C tills finns färg, ca 5 min.
  2. Toppa pizzan med lite mer honung, flingsalt och dragon.

Servera pizzan till Vilarnau Organic Brut Nature. Ett fräscht, fruktigt och smakrikt bubbel med små, fina bubblor. Det perfekta mousserande vinet att ta ett glas av med dina vänner till småplock och tapas.

Vilarnau Organic Brut Nature

Klicka här för att köpa Vilarnau Organic Brut Nature