Lakritsfabriken lanserar världens första alkoholfria lakritsöl

Drömmen om ett lite annorlunda öl började med två företag som båda valt att tillverka produkter ur en tradition av genuint hantverk. När Helsingborgs Bryggeri och Lakritsfabriken i Ramlösa nu samarbetar får du ett vackert, vildsint och karaktäristiskt öl med toner av lakrits. Den subtila eftersmaken blandar sig snyggt med de ljusa dragen i ett lageröl och dröjer sig kvar som en skön påminnelse om livets små glädjeämnen. Alkoholfri så att varje dag kan ge en sann njutning.

”Vi har länge arbetat fram olika lakritsöl tillsammans med lokala bryggerier men ett alkoholfritt alternativ har aldrig tidigare testats. När vi tog fram denna öl tillsammans med Helsingborgs Bryggeri sa det bara klick. Den har balanserade toner av lakrits i eftersmaken, bra humlebeska och smakar precis som ett lageröl ska. Och att den är alkoholfri”, säger Martin Jörgensen, ägare & VD på Lakritsfabriken i Ramlösa.

Lakritsfabriken och Helsingborgs bryggeri har även tidigare samarbetat där de tillsammans 2012 släppte en lager med toner av lakrits innehållande 4,7 % alkohol.

Ölen finns nu att köpa i Lakritsfabrikens butik samt i webbshop. Den är även tillgänglig för återförsäljare att köpa.