Klassiker från Piemonte möter svenska klassiker i köket!

Piemonte är ett av Italiens mest klassiska vinområden. Vad passar väl bättre än att matcha smakrika viner härifrån med traditionell svensk husmanskost med mycket smak. Santa Vittoria Langhe Rosso är en premiumbox i Systembolagets fasta sortiment som görs på Piemontes egna druvor (Barbera, Nebbiolo och Dolcetto). Italien möter Sverige med ett vin som gillar svenska husmansklassiker, till exempel pannbiff med lök, kalops eller biffstroganoff.

Bakom Santa Vittoria Langhe Rosso står den välkända italienska producenten Giacomo Borgogno, mest känd för sina Baroloviner men även för viner på Barbera, vars druvor växer i samma vingårdar som Nebbiolo. Denna exklusiva Langhe Rosso är en blend av de välkända druvorna Barbera, Nebbiolo och med en liten dos Dolcetto.

Santa Vittoria Langhe Rosso är ett torrt vin och i den fylliga doften och smaken finns inslag av röda bär, plommon, lakrits och choklad som ramas in av silkiga tanniner. Passar perfekt till smakrik och rustik mat som rustik svensk husmanskost.

Santa Vittoria Langhe Rosso finns i Systembolagets fasta sortiment.

Nr 2008, Santa Vittoria Langhe Rosso 2019, BIB, 349 kr