Historisk familjeproducent släpper toppårgång av Barolo

Paolo Scavino Barolo 2016: historisk familjeproducent släpper toppårgång av klassisk Barolo i tillfälliga sortimentet.

Den 23:e mars lanserar Enjoy Wine & Spirits åter igen den efterlängtade husbarolon från Paolo Scavino: 5040st flaskor.

Paolo Scavino Barolo 2016 representerar den historiska traditionen att blanda druvor från olika vingårdar då druvorna kommer från de bästa platserna i sju olika vingårdslägen. Mångfalden av jordmån, solexponering och höjdskillnader sätter speciella kännetecken på var och en av dessa små ursprung inom Barolo. Tillsammans ger det ett vin som erbjuder harmoni och komplexitet med en övergripande känsla av områdets karaktär.

Årgång 2016 är av många betraktad som en verklig klassisk toppårgång. Vinerna är otroligt koncentrerade, strukturerade och balanserade. Redan nu tillgängliga att drickas men läggs med fördel undan ett par år för att verkligen visa sin storhet. Extra roligt är att vi just med denna årgång fick möjligheten att utöka lanseringsvolymerna från tidigare år, så att fler får möjligheten att lära känna Paolo Scavinos magnifika viner ”, säger Johan Eklöf ansvarig produktchef.

Fakta om vinerna
Namn: Paolo Scavino Barolo| Årgång: 2016 | Ursprung: Italien, Piemonte, Barolo | Druva/Råvara: Nebbiolo 100% | Alkoholhalt: 14,5 % | Storlek/förpackning: flaska 750ml | Art. Nr 92628 på Systembolaget | Pris: 379:- | Lansering: 2021-03-23 | Volym: 5040st | Sortiment: TSV |

Om Producenten:
I byn Castiglione Falletto i hjärtat av Barolo, Langhe, hittar vi producenten Azienda Vitivinicola Paolo Scavino. Vinhuset bär namn efter grundaren Paolo Scavino, som gjorde det första vinet 1921. Idag är det andra och tredje generationen vid rodret. Pappa Enrico Scavino som följt sin fars fotspår sedan liten och hans två döttrar Enrica och Elisa, delar nu arbetet i vingården och källaren.

Med sina 30 hektar utmärker sig vinhuset som en av Barolos absoluta främsta producenter. Familjen Scavino övertygar att vinerna ”görs i vingården” och att sambandet mellan natur, jordmån, årstid och årgång spelar en mycket stor roll för vad vinet slutligen smakar i glaset.