Fredagsprognos: En torr Gin & Tonic

Idag är det Internationella Gin & Tonic-dagen och trots det oberäkneliga aprilvädret vi upplevt tidigare i veckan förutser prognosen en torr Hendrick’s Gin & Tonic, oavsett väderlek.

På hedersplats i drinkarnas Hall of Fame hittar vi klassikern Gin & Tonic. En drink där det beska och bittra harmoniserar och möts i en frisk och välsmakande syrlighet. Sedan en tid tillbaka hyllas GT:n årligen med en egen dag i kalendern. Den Internationella Gin & Tonic-dagen infaller den 9 april och firas världen över.

Likt de hastiga väderomslag som kännetecknar april månad har drinken genom åren tolkats i många kreativa tappningar. Vissa har fastnat och andra inte. En favorit i vårsolen är en svalkande sorbet gjord på Hendrick’s Gin. Men oavsett väder och vind, är det klassiska orginalet oslagbart. Den som däremot vill bidra med en egen twist men behålla den traditionella drinken kan med fördel göra det genom att garnera med gurka på nya sätt.

Så med drinken i ena handen och ett paraply (eller parasoll) i andra, skålar vi tillsammans i Gin & Tonic på fredag!

Så blandar du en perfekt Hendrick’s Gin & Tonic för alla väder
6 cl Hendrick’s Gin
12 cl Tonic Water*
Gurka
Is

1.Fyll ett glas med is.
2.Fyll upp med Hendrick’s Gin och addera tonic.
3.Garnera med gurka

* Tips på bra tonics: Fentimans Tonic Water och Fever-tree Aromatic Tonic Water.

Tre kreativa sätt att garnera din Gin & Tonic med gurka

Gurkkulor:
1. Använd ett kuljärn och gröp ut kulor från gurkan. Har du inget kuljärn går det också att använda en tesked.
2. Trä gurkkulorna på en tandpetare.
3. Garnera din drink!

Gurkstrimlor:
1. Använd ett ciceleringsjärn (har du inget ciceleringsjärn går det bra att använda en osthyvel) och raka gurkan till långa och fina strimlor som du sedan, med hjälp av en kniv, skär till tunnare strimlor.
2. Garnera din drink!

Gurkremsor:
1. Använd en osthyvel och hyvla gurkan, för en lång men tunn skiva.
2. Virvla sedan ner gurkremsan i glaset, likt en spiral.
3. Garnera din drink!