Floristinspiratören Karl Fredrik på Eklaholm lanserar egen prosecco

Den TV-aktuella floristen Karl Fredrik Gustafsson mest känd som ”Karl Fredrik på Eklaholm” och från programet ”Karl Fredrik på Österlen” kommer under våren att lansera sin första prosecco. Proseccon som går under namnet Karl Fredrik Prosecco doc organic kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från och med 25 mars 2021.

Karl Fredrik Prosecco doc organic är ekologisk och producerad i nordöstra Italien. Det mousserande vinet har låg sockerhalt och passar utmärkt som sällskapsdryck eller aperitif. Karl Fredrik Prosecco doc organic har en frisk och fyllig smak av persika, gröna äpplen och gyllene nashipäron samt lätta toner av akaciablommor och inslag av citrus. En utmärkt balans mellan syra, sötma och fruktighet. Vinet kombineras gärna med lättare rätter som fisk och skaldjur eller matiga sallader.

  • Det är en stor ära att lansera mitt egna bubbel. Att det blev just en prosecco är ingen slump, vi älskar solen, värmen och den familjära mat -och dryckeskulturen i Italien. Vinet är självklart ekologiskt och av bästa kvalitet, bara det bästa är bra nog, säger Karl Fredrik Gustafsson.
  • En prosecco kan ibland bli för söt, men inte den här då den har en låg sockerhalt men är ändå fruktig och blommig. Bubblet har oändliga möjligheter, är sprudlande fluffigt och passar alla tillfällen, fortsätter Karl Fredrik.

Flaskan har en elegant touch som för tankarna till en italiensk sommarträdgård eller en ljummen sommarkväll på vackra Österlen. Karl Fredrik Prosecco doc organic är rikt bubblande och helt torr.

Från och med den 25 mars finns proseccon i Systembolagets beställningssortiment.

Karl Fredrik Prosecco doc organic
Art nr: 51003-01
Alkohol: 11,5%
Pris: 109 sek
Druvor: 85% Glera + 10 % Pinot Grigio 5 % Chardonnay
Ursprung: DOC PROSECCO