En kylande nyhet med trendfaktor är här: Tia Maria Matcha!

I mitten av juni lanseras gräddlikören Tia Maria Matcha i Systembolagets beställningssortiment. Tia Maria Matcha är det senaste tillskottet från den italienska producenten Illva Sarronno som är störst i världen inom italienska likörer.

Tia Maria Matcha är en len gräddlikör med ljusgrön färg och smak av matcha. Tia Maria Matcha är smaksatt med naturligt ”Matcha tea extract” som sedan några år har en stor följarskara världen över. Tia Maria Matcha avnjuts optimalt som den är över is och bjuder på en fräsch smakupplevelse med påtaglig sötma och krämighet. Passar utmärkt som kyld avec eller dessert under sommaren. Flaskans design känns lätt igen på sin vita pärlemorfärg.

Tia Maria Matcha garneras snyggt med grönt Matcha-pulver, här ser du hur du gör!

Ingredienser: 8 cl Tia Maria Matcha, matchapulver, strösocker, stor iskub

Receptinstruktioner: Blanda två teskedar socker och en tesked matchapulver i en skål. Kyl ditt rocks-glas i 10 minuter. Doppa glaskanten i blandningen av matchapulver och socker. Lägg i en stor iskub och häll på Tia Maria Matcha.

”Made in Italy”

Den italienska producenten ILLVA Saronno S.p.A. är mest känd för den populära likören Disaronno Originale som distribueras världen över i totalt 160 länder. ILLVA Saronno och deras produkter representerar ”Made in Italy”-stilen och smaken av italienskt och internationellt dryckeshantverk. ILLVA Saronno särskiljer sig från andra producenter för sin expertis inom kvalité i kombination med välkomnande av trender och tolkande av konsumentpreferenser – likt nyheten Tia Maria Matcha!

Tia Maria Matcha, 700ml finns i Systembolagets beställningssortiment, artikelnummer: 51873, pris: 249kr