Ekologiska snapsar från Snälleröds till Kräftskivan

Destilleriet Snälleröds producerar ekologiska snapsar på den skånska landsbygden sedan 120 år. Snapsarna är ekologiskt certifierade och kryddas med närodlade örter och växter från området kring destilleriet. Snapsarna säljs som två olika flerpack på Systembolaget och passar ypperligt att matcha med kräftorna på augustis kräftskivor.

Ekologiskt certifierat och närodlat

Sveriges snapstradition är unik och har en historia som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden. Mitt i den skånska myllan ligger en del av den traditionen; Snälleröds destilleri som bygger på hantverk, tradition och ekologi. Precis som för bönderna som för 120 år sedan gick samman för att starta det ursprungliga bränneriet, syftar Snälleröds produktion idag till att ta tillvara de naturliga råvaror som finns omkring dem.

De har en idé om att göra snaps som man gjorde förr. Det innebär att allt runt deras snaps är ekologiskt och i många fall använder de kryddor och örter som är lokala, exempelvis Malörten. Smaksättningen sker noggrant och genom hela processen fram till den färdiga produkten står hantverket i fokus. Det må vara tids- och resurskrävande, men de är övertygade om att det ger ett bättre resultat. Ett ekologiskt resultat de är stolta över. Snälleröds besitter sedan många år ekologiska certifieringar.

Snälleröds 5-pack ekologiska snapsar

Snälleröds ekologiska snapsar innehåller likt namnet beskriver just fem stycken 5cl ekologiska snapsar, en av vardera av klassikerna; Brännmästarens akvavit, Mäskdrängens akvavit, Bokhållarens akvavit, Jungfruns brännvin och Herr Berntsons Besk. Ett passande val till kräftskivan för den som söker traditionella ekologiska snapsar. Finns på Systembolaget, art.nr 18404.

Snälleröds Krögarsnaps

Få drycker är så djupt rotade i svensk mattradition som det kryddade brännvinet. Och
kombinationen snaps och god mat är precis lika självklar som den är unik för Sverige.
Som en hyllning till den svenska matkulturen har Snälleröds därför låtit några av landets
främsta krögare och kulinariska experter ta fram varsin ekologisk snaps, anpassad för
dagens smakupplevelser. Resultatet Snälleröds Krögarsnaps – en uppsättning
tidlösa måltidsdrycker för såväl gamla som nya traditioner. Snälleröds Krögarsnaps är en förpackning om tio stycken 5cl-snapsar, två stycken från varje krögare. Passar extra bra för den som önskar ekologiska snapsar med både moderna och traditionella inslag till kräftskivan. Finns på Systembolaget, art.nr 8660304.