Citadelle – Unik fransk Gin

Nu finns Citadelle Gin åter i beställningssortimentet. Denna Chateau Gin med tre signatursmaker kommer från området Cognac i södra Frankrike. Serveras gärna tillsammans med Tonic eller varför inte med en hemmagjord lemonad?

Annons. Innehåller betalt innehåll.

Citadelle Gin Original har en balanserad och elegant smak, som är mjuk och ligger kvar länge i munnen.  Med sina 44 % alkohol ger det en blandning av intensitet och finess i sin framtoning.

Allting börjar på Château de Bonbonnet, denna unika byggnad beläget i Sydvästra Frankrike. Här växer hundratals enbärsbuskar, en av signatursmakerna för Citadelle Gin och som sedan som byggs på med flera ytterligare olika kryddor och örter. För att säkerställa kvaliteten på ingredienserna man använder har man som målsättning att odla så mycket av dem man kan i närområdet till Château de Bonbonnet.

Det finns tre signatursmaker som är grunden av Citadelle Gins smakpalett

  • Enbär – grunden i Citadelle, odlas direkt utanför dörren på destilleriet
  • Citrus – som kompletterar enbären till en ny nivå
  • Exotisk – tar smaken upp en till nivå med kryddor som peppar och muskot

Citadelle använder sig av en patenterat metod att få fram smakerna i ginen, detta sker genom en progressiv infusionsmetod som går ut på att man infuserar alkoholen med de 19 olika ingredienserna vid olika alkoholhalter innan destillering, allt för att få fram maximalt med smak av alla ingredienser. Infusionen sker under 3 till 4 dagar beroende på vad som krävs för att kunna utvinna mest smak, detta är en väldigt viktigt för att Citadelle ska få fram sin unika smakprofil. Sedan sker destilleringen i små kopparpannor över öppen eld för att utveckla dess fylliga smakkaraktär.

Gin & Tonic:
5 cl Citadelle Gin
Toppa med tonic, is och citronzest.

Produktinformation

Artikelnummer 5025001
Pris 299 kr
Volym 70 cl
Alkoholhalt 44 %
Producent: Maison Ferrand

Klicka här för att beställa Citadelle Gin