Laxtartar på parmesanchips

Ett perfekt tilltugg som ger en kittlande start på middagen. Servera gärna tartaren på ett flarn av parmesan för en given succé.

10 läckra munsbitar.

Laxtartar

  • 200 g rå lax (gärna Salma)
  • 1 liten rödlök (ca 100 g)
  • 1 msk hackad kapris (små i burk)
  • 3 msk fint hackad gräslök. Spara lite till garnering.
  • 5 msk fint riven parmesan. Spara lite till garnering.
  • 1 msk sweet chili sauce
  • 4 msk citronolivolja
  • En nypa havssalt
  • Några varv på kvarnen med svartpeppar

Parmesanchips

  • 75 g riven parmesan till
  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skär laxen i små små tärningar
  3. Hacka rödlök, kapris och gräslök fint.
  4. Blandas alla ingredienser till laxtartaren. Smaka av tartaren med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
  5. Forma 10 små högar av parmesan och lägg på ett bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda dom sedan i ugnen tills dom blir gyllenbruna (ca 5 min).
  6. Ta ut chipsen och låt svalna.
  7. Fördela laxtartaren på varje chips och toppa med parmesan och gräslök .
  8. Servera direkt och njut.

Serveras med fördel tillsammans med en frisk och fruktig Crèmant